Hille - Guido Bindels

Hille

Het ontroerende verhaal van een “Downer”

De dokter ging op de rand van het bed zitten en pakte mijn hand. “Ik denk dat we een probleem hebben. Jouw Hille is een mongool!” Norma Sijthoff stapte uit haar kraambed en wist wat haar te doen stond: Haar pasgeboren zoon, die ook nog eens een zware hartafwijking had, met zorg en liefde omringen om er het beste van te maken.

In dit boek wordt het leven beschreven van een bijzonder kind, dat uitgroeit tot een wijze man. Samen openen ze deuren die normaal voor iemand met het Down-syndroom gesloten blijven. Door positief en creatief om te gaan met de beperkingen. Ze zeggen nooit ‘nee of onmogelijk’, maar kijken wat er wél allemaal kan. Dat blijkt veel meer te zijn dan de buitenwereld had verwacht.

Een ‘co-productie’ met Norma Sijthoff, de moeder van Hille. Een aangrijpend en ontroerend verhaal van een ‘Downer’ waar anderen van kunnen leren. Bijvoorbeeld over hoe ze moeten omgaan met mensen als hij.

Met de aanschaf van dit boek steun je een goed doel:
De auteurs schenken hun royalty’s aan de stichting Reikende Hand, die als doel heeft, meer mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Daarnaast gaat per verkocht boek nog eens € 2,00 extra naar deze stichting.

Recensies

“In Hille beschrijft hij het leven van een bijzonder kind, dat uitgroeit tot een wijze man.”

De Stem van Dordt – 2013

“Ze zeggen nooit ‘nee’ of ‘onmogelijk’ maar kijken naar wat er wél allemaal kan. Dat blijkt veel meer te zijn dan de buitenwereld had verwacht.”

Marian de Graaf-Posthumus – 2013

“Hille was een inspirerende man. Hij heeft ook geluk gehad met een moeder die lef had en geloof in haar kind zodat hij kon groeien.”

Algemeen Dagblad – 2013