Isabella - Guido Bindels

Isabella

‘Because I wasn’t worth it’

De Nederlandse Isabella stond op het punt om als model door te breken in Amerika. Een uitnodiging van Oprah Winfrey had ze al op zak. Om er extra mooi uit te zien wilde ze nog even haar haar laten ontkroezen.

Maar het product dat haar nog mooier moest maken ruïneerde haar leven. Een chemische verbranding verminkte haar hoofd op een gruwelijke manier.

Met een ongekende veerkracht begon Isabella de strijd tegen het mondiale bedrijf L’Oréal dat hiervoor verantwoordelijk was. Een ongelijke strijd. Ze stuiterde van de ene advocaat naar de andere en zelfs haar huisarts bleek onbetrouwbaar. Een ongelofelijk, maar waargebeurd verhaal over de strijd van een kleine eenling tegen een almachtige multinational. Waarbij niemand wordt gespaard.

In dit boek wordt geen emotie achtergehouden. Jaloezie, woede, depressie en suïcidale neigingen. Met haar levensverhaal onthult Isabella tot in de vaak bizarre details het onrecht dat haar is aangedaan. Niet om wraak te nemen, maar om de lezers te waarschuwen voor de slangenkuilen die op je wachten wanneer je probeert te vechten tegen een multinational. Niet om hen ervan te weerhouden de wapens op te nemen, maar juist om te inspireren. Want David kan nog steeds van Goliath winnen. En zelfs na een kwart eeuw vechten, wil Isabella eindelijk rust en vrede vinden.

Een ongelofelijk, maar waargebeurd en inspirerend verhaal over de strijd van een eenling tegen een multinational. Waarbij niemand wordt gespaard.