Pauw

6 april 2015
Haar pasfoto wordt afgekeurd omdat ze er op lacht. Haar bankrekening wordt geblokkeerd omdat ze na achttien jaar nog steeds niet zelf een handtekening kan zetten. En het arbeidsbureau blijft er op hameren dat ze toch echt een baan moet gaan zoeken, maar Brigitte kan niet lopen, staan, recht zitten of praten. Vader Guido Bindels schreef een boek over zijn zwaar gehandicapte dochter. Daarin laat hij het absurdisme zien waar hij tegenaan loopt.

TV Rijnmond

8 april 2015
Erkenning, meer empathie en een einde aan de starre regels in Nederland. Dat zijn de drie dingen die Guido Bindels uit Dordrecht met zijn boek Brigitte wil bereiken. Bindels beschrijft in zijn boek het leven met zijn gehandicapte dochter Brigitte en hoe de strijd eruit ziet met de harde regelgeving.

Het boek is af en de boodschap is duidelijk. “Mensen achter de balie die zeggen regels zijn regels. Doe eens normaal!”, zegt Bindels stellig. “Kijk naar Brigitte, het is een mens. Een prachtig mens.”

Frank en Vrij

23 april 2017
Guido Bindels praat openhartig en liefdevol over zijn ernstig meervoudig beperkte dochter Brigitte. ‘Mijn kind heeft van alles, maar het is het liefste en puurste kind wat je je kunt voorstellen, het is een en al liefde, er zit geen enkele agressie in.

Wat je geeft krijg je dubbel en dwars terug. Geef je liefde, dan krijg je twee keer zoveel liefde terug: hoe mooi is dát.’

Guido en Brigitte in Mijn Geheim