Ik wilde rustig gaan slapen, maar zag net Lodewijk Asscher bij Pauw@Witteman. Pfff…. goed praten wat ontzettend krom is, dat is ook een vak. Extra werkplaatsen voor gehandicapten, zegt hij trots. Voor de licht-gehandicapten misschien, een paar, maar wat met al die gehandicapten die helaas simpelweg niet kunnen werken? Die mogen stikken, daar zit Nederland niet op te wachten, dat merk ik nu al elke dag, en heel heftig zelfs, met alle gevolgen van dien.

En de zorg voor onze zieke en afhankelijke ouderen, die met keihard werken onze economie zo hebben opgebouwd? Helaas heb ik daar sinds kort ook ervaring mee. En als ‘deskundige’ kan ik zeggen, daarvoor moet je niet meer in Nederland zijn.

Tja, de economische groei en de euro is belangrijker dan onze eigen medemens. En o ja, deze kroonprins van de politiek, deze Lodewijk Asscher, heeft het ook nog vol trots over extra ‘sectorplannen’ (alleen het woord al) voor de jongeren. Maar dan alleen in de bouw en in de metaal, hoor je als aandachtig luisteraar, die door zijn ballonnen heen prikt. Hoe zit het dan met die kenniseconomie die de afgelopen decennia zo enorm door de politiek werd gestimuleerd en al die nu jonge 30-ers met al die mooie en dure opleidingen en prachtige universitaire titels, die nu werkeloos zijn en geen enkele toekomst hebben? Ik ken er die willen ook wel in de bouw en de metaal gaan werken, die solliciteren zich ook al tijdenlang helemaal rot, maar die krijgen alleen maar te horen dat ze te hoog opgeleid zijn.

Asscher blijft zijn best doen om een nederlaag om te buigen in een overwinning en hij is het toonbeeld van de nieuwe politiek. Regeren en belangrijk zijn gaat voor het eigen partijprogramma.

Ik zet hem maar uit, deze Asscher, voordat ik er de hele nacht wakker van ga liggen.

Wat een zwak gelul zeg van deze Minister van (A)Sociale Zaken, van een partij die om te mogen regeren zichzelf schaamteloos hoereert aan Europa en zijn grootste ‘concurrent’ de VVD, waar ze in een deuk liggen!

Moest het even kwijt, met excuses aan de PvdA-leden. Sorry, ik was er ook ooit, met de nadruk op ooit, eentje, maar genoeg is voor mij genoeg.

En als jullie hier niet tegen kunnen of net als die gladjanus Asscher, ook willen goed praten wat krom is, een nederlaag willen ombuigen in een overwinning: Er is een knop hier waarmee je mensen kunt ‘ontvrienden’ en ‘blokkeren’.

Sorry Asscher, er zijn ook nog mensen die door jou heen prikken!